Zelf lampen maken voor de babykamer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Met een fitting met stroomdraad eraan kun je alle kanten op, onder andere: zelf lampen maken voor de babykamer. Dit klinkt simpel en zo simpel is het ook. Je kunt oude lampen hergebruiken door ze te bekleden of je kunt helemaal een nieuwe lamp maken, of je kunt natuurlijk ook gewoon een nieuwe lamp kopen, bekijk hier de tips daarvoor: Babykamer lampen.

Brandveilige tips bij zelf lampen maken

Zelf lampen maken kan leuk zijn, maar helaas ook gevaarlijk. Daarom eerst wat tips voor je begint, voor brandveilige lampen:

  • Let op het materiaal: is het materiaal brandveilig? Zo niet, spuit het dan in met brandwerend middel.
  • Laat de lamp nooit tegen het materiaal aankomen.
  • Gebruik spaarlampen, die geven minder warmte af dan gloeilampen. Een gloeilamp kan behoorlijk heet worden.
  • En tenslotte: gebruik bij voorkeur een fitting met een stroomdraad er al aan vast van bijvoorbeeld een andere lamp, koop het in de winkel of gebruik een oude lamp zonder aan de elektriciteitsdraden te knutselen. Ga er niet zelf mee aan de slag als je er geen verstand van hebt, want dat kan gevaarlijke situaties opleveren.

Ideeën om zelf lampen te maken

  • Wanneer je een fitting hebt met stroomdraad kun je alle kanten op, maar zoals we al zeiden kun je ook een oude lamp gebruiken die je hergebruikt. Ben je ook meteen goed bezig voor het milieu: de toekomst voor de kleine.
  • Wat een erg mooi effect geeft, is een simpele lamp aan het plafond hangen en dan uit piepschuim of hout witte wolken zagen. Deze wolken hang je dan met doorzichtig draad aan het plafond voor de lamp. De lamp is dan niet zichtbaar, maar er komt wel licht tevoorschijn, alsof de zon erdoor schijnt. Let er wel op dat je de wolken niet te dicht tegen de lamp aanhangt, zorg voor ongeveer 10 centimeter afstand. En gebruik niet te veel wolken: wanneer het bewolkt is, is er weinig zon te zien.
  • Een plafond- of tafellamp met een lampenkap kun je mooi bewerken met wat je maar wilt. Zo kun je stickers gebruiken, behang of stof. Zo kun je de lamp makkelijk aan de kamer aanpassen. Je kunt er ook steentjes op plakken, en er een soort mosaic lamp van maken.
  • Bij winkels als Pippoos zijn perforators te koop in figuurtjes. Door die figuurtjes uit de lampenkap te knippen aan de rand met de perforator, kun je een het materiaal om de lampenkamp zelf weghalen (dit is alleen niet bij iedere lamp mogelijk) en dan stof naar keuze spannen over het ijzeren frame wat overblijft van de lampenkap en zo een hele nieuwe lampenkap maken.

Foto’s volgen binnenkort.

Zelf lampen maken voor de babykamer, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!