Rode babykamer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Rood behoort tot de warme kleuren, zoals geel en oranje en volgens de kleurenwetenschap heeft de kleur rood een stimulerende werking. Het geeft energie en warmte. Het heeft invloed op het hart en de bloedcirculatie. Een rode kleur voegt dus een warme, energierijke sfeer toe aan de kamer, maar kan ook al snel te veel aanwezig zijn en in sommige gevallen juist averechts werken: de kleur rood versterkt namelijk ook emoties, iets wat niet altijd positief is voor een babykamer. In het geval van een druk kind kan een rode kleur beter niet gebruikt worden.

Maar je hoeft de kleur rood niet te mijden. Je kunt de kracht van rood afzwakken door rood met mate te gebruiken of door met andere tinten rood te werken. Het ligt er namelijk vooral aan welke tint rood je neemt en hoeveel rood je gebruikt.

Een heldere rode kleur kan hoofdpijn veroorzaken en zelfs agressief gedrag opwekken. Deze tint kan dus zeker in een babykamer beter met mate gebruikt worden. Wil je toch de een helder rode babykamer? Combineer het dan met een neutrale kleur, zoals wit of beige.

Door rood te combineren met een neutrale kleur, zoals wit of beige, is het minder sterk aanwezig en kun je toch een warme sfeer creëren. Verf bijvoorbeeld één muur rood en de rest wit of beige en gebruik afwisselend rode en witte accessoires.

Of je kunt kiezen voor het minder sterk aanwezig terracotta. Deze kleur geeft wel een warme sfeer aan de kamer, maar is minder sterk aanwezig.

Lees meer over de invloed van kleuren

Nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!