Oranje babykamer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Een kleur die de laatste tijd vaak gebruikt wordt als babykamer kleur: oranje. Oranje is een warme kleur, zoals ook de kleuren geel en rood.

Een oranje babykamer is mooi, maar schijnt ook een goede uitwerking te hebben. In de kleurenwetenschap staat de kleur oranje namelijk voor verbetering van de longen, verhoging van het energieniveau en om de hoeveelheid moedermelk te vermeerderen!

Daarbij is oranje natuurlijk een mooie kleur die minder sterk aanwezig is dan de rode kleur, maar toch veel warmte uitstraalt. Wel kan een kamer die helemaal feloranje is, veel kleiner ogen dan dat het daadwerkelijk is. En te veel oranje kan ook negatieve effecten op leveren. Een combinatie met een neutrale kleur is daarom aangeraden.

Wil je toch alleen oranje gebruiken? De kleur oranje is ook mooi om in verschillende tinten te gebruiken: combineer bijvoorbeeld één feloranje muur met lichtoranje muren, zodat feloranje niet overheerst.

Een andere goede combinatie is het gebruik van oranje en blauw. De blauwe kleur vult de oranje kleur aan en heeft invloed op het in balans brengen van het hormonenstelsel. Dit laatste heeft natuurlijk vooral een positieve invloed op de moeder.

Nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!