Pas op. Valkuilen!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.7/5 (3 votes cast)

Eén van de grootste valkuilen waarin veel aanstaande ouders vallen, is dat ze bereid zijn om alles te kopen voor hun baby. En niet een beetje, nee alles, alles, echt alles. Menig ouders hebben hun inboedel uitgebreid met alles wat hen aangeraden werd en komen er naderhand achter dat het toch niet zo nodig was. Het is de zwakke plek van de (aanstaande) ouder, want hij of zij wilt het beste voor zijn of haar kind en verkopers en winkels weten dat en spelen daar handig op in. Zij raden immers liever een matras van 150 euro aan dan een matras van 30 euro.

Deze uitspraak klinkt misschien vreemd in de ogen, maar we hebben het zelf ondervonden en horen ook andere ouders erover. Door de onwetendheid die je als aanstaande ouder toch in een bepaalde mate hebt, koop je vaak meer dan nodig is. Ook wij dachten dat het matras van 100 euro beter was, maar twijfelen er nu over of dat daadwerkelijk zo is. Zoals vele ouders hebben ook wij een overvloed aan babyspullen waarvan een deel gewoonweg nooit gebruikt is.

Tips om babykamer valkuilen te voorkomen

  • Stel voor het winkelen eerst vast wat je wilt en wat je nodig hebt. Gebruik hierbij de babykamer checklist.
  • Stel ook een babykamer budget vast, zodat je bewust bent van je uitgaven. Veel aanstaande ouders doen dit niet en blijven uitgeven, zonder door te hebben wat ze nou eigenlijk uitgeven.
  • Wil je liever eerst rondkijken in de winkels om ideeën op te doen, spreek dan met jezelf of degene met wie je gaat winkelen af dat je echt nog niks koopt. Of kijk rond op het internet, zoals op deze website. Online zijn er ook genoeg ideeën te vinden.
  • Koop geen complete babykameruitzet die door sommige winkels aanbevolen wordt. Wat er nodig is voor een babykamer is echt persoonlijk en verschilt per huishouden.
  • Geld besparen? Je kunt ook spullen lenen van familie of vrienden. Bekijk onze bugdet babykamer tips.
  • Niet alles wat je in de winkel ziet, is daadwerkelijk nodig.
  • Verricht vooraf zoekwerk: dezelfde spullen kunnen met verschillende prijzen aangeboden worden.
  • Zoek ook naar reviews van andere gebruikers over babykamers en andere spullen.
Pas op. Valkuilen!, 2.7 out of 5 based on 3 ratings

Nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!