Babykamer meubels

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

De babykamer meubels zijn één van de eerste zaken waar we aan denken bij de inrichting van de babykamer en ongetwijfeld ook het belangrijkste. De baby heeft immers een bedje nodig en een commode is ook erg handig voor de verzorging van de baby. Maar voordat je tot de aanschaf van de babykamer meubels overgaat, eerst wat tips en ideeën.

Hoe groot is de babykamer?

Voordat je gaat kijken voor babykamer meubels en zeker voordat je ze aanschaft, doe je er goed aan om eerst vast te stellen hoe groot de kamer is. Veel mensen maken de fout om eerst meubels uit te kiezen en er dan achter te komen (soms zelfs pas als ze de meubels al in elkaar gezet hebben) dat het helemaal niet in de kamer past. Om teleurstelling te voorkomen: meet de kamer op voordat je gaat rondkijken en meubels koopt.

Babykamers meubels gevonden? Maak dan eventueel eerst een tekening van de kamer om een goed inzicht te krijgen van hoe de babykamer er met meubels uitziet. De meubels moeten immers niet alleen passen, het is ook belangrijk dat je genoeg bewegingsruimte hebt (vooral bij de commode).

Babykamer meubels uitkiezen

1. Wat heb je nodig?

Bekijk eerst de babykamer checklist om vast te stellen wat er nodig is voor de babykamer. Niet alles wat er op de checklist staat is persé nodig. Het enige meubelstuk wat echt nodig is voor een baby is een ledikant (met een matras). De baby slaapt veel en met kans op wiegendood is het niet aan te raden om de baby bij je in bed te leggen. Een kast voor de baby daarentegen is niet noodzakelijk, maar vooral handig om spullen in op te ruimen. Maar als je genoeg kasten hebt en helemaal geen kast nodig hebt, dan kan de kast zeker achterwege gelaten worden. Het is dus vooral een persoonlijke keuze.

2. Wat wil je?

Als je de vorige twee vragen beantwoord hebt, heb je een duidelijk beeld van wat er nodig is. Dan zijn er nog de volgende punten waar je over na kunt denken:

  • Wil je een complete set of ga je liever op zoek naar losse meubelstukken?
  • Welke kleur krijgt de babykamer en welke kleur meubelen passen bij deze kleur?
  • Heb je al spullen door vorige kinderen of kun je spullen lenen of overnemen van anderen?
  • Van welk materiaal wil je de babykamer

3. Stel een budget vast

 Stel een budget vast. Babykamers zijn er in verschillende kleuren, maten, maar ook prijzen. Een nieuwe, goedkope, complete babykamer (ledikant, commode en kast) is in de winkel verkrijgbaar vanaf ongeveer 500 euro en de prijs kan oplopen tot 1200 euro.

Op zoek naar een goedkopere kamer, lees ons artikel: Goedkope babykamer.

4. De aanschaf van de meubels

Als je duidelijk hebt wat je precies wilt, dan kun je gaan rondkijken in winkels of op internet. Veel babywinkels hebben ook onlinewinkels waarop al hun babykamers te vinden zijn. Het is overigens wel aan te raden om ook te gaan kijken in de winkel en te zien of de meubels echt naar wens zijn.

Ideeën voor babykamer meubels

(Hier komen binnenkort babykamer meubels te staan om inspiratie op te doen).

Babykamer meubels , 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!