Babykamer decoratie

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Babykamer decoratie, tegenwoordig voor ieder wat wils. Om de muren en de meubelen te decoreren kun je met veel verschillende materialen en hulpmiddelen aan de slag. Het aanbod is zeer uitgebreid, dus doe hier je inspiratie op voor babykamer decoratie.

Welke decoratie gebruik jij aan de muur?

Als je naar een doe-het-zelf winkel gaat, wordt je er gelijk mee geconfronteerd: tig soorten behang, verf, muurstickers en andere decoratievormen waarmee je de muren kunt versieren van jouw babykamer. Als je de babykamer kleuren uitgekozen hebt, kun je meteen aan de slag, want decoratie is er in alle soorten en maten. Maar wat kies jij?

Vormen van decoratie die voor de muren van de babykamer bruikbaar zijn, zijn:

  • Behang
  • Behangranden
  • Muurverf spuitbus met sjablonen
  • Verf
  • Muurstickers
  • Foam decoratie (verdikte stickers die op de muur geplakt worden)
  • Muurteksten
  • Muurschildering of raamschildering

Dit zijn maar wat hulpmiddelen om mee te beginnen, waar je prachtige kamers mee kunt maken. Zelf of je kunt het ook laten doen. Op Marktplaats vindt je verscheidene mensen die hun diensten aanbieden om bijvoorbeeld een muurschildering te maken.

Ideeën voor babykamer decoratie

Een erg leuk idee vonden wij de decoratie die op deze foto te zien is. En dit is natuurlijk uit te werken met allerlei soorten kleuren en figuren. Zo zou je bijvoorbeeld ook kunnen werken met andere dieren als je een ander babykamer thema hebt, of je kunt het hek als een kapstokje maken door er haakjes aan te monteren.

Deze blauwe babykamer heeft naast een heleboel accessoires, een muurdecoratie estaande uit behang met een behangrand. Hierbij wordt er meestal gekozen voor twee soorten behang: een effen kleur voor onder de behangrand en behang met versiersels voor boven de behangrand. De helft van de muur wordt dan behangen met de ene behangsoort en de andere helft met de andere behangsoort en op de plek waar de twee soorten behang samenkomen wordt een behangrand geplakt, zoals te zien is op bovenstaande foto.

Wat ook vaak gedaan wordt, is bijvoorbeeld één muur blauw, roze of een andere kleur te verven en de rest wit of beige. Zo kun je met een hele felle kleur toch een rustige, mooie babykamer maken.

Op deze website zullen we later meer ideeën voor babykamer decoratie plaatsen, zelf-doe-ideeën en ook foto’s. Heb jij inspirerende decoratie ideeën die je aan anderen wilt laten zien of heb je leuke ideeën? Hier kun je alles delen, ook foto’s. Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Babykamer decoratie, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!