Afdingen = goedkoper kopen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Afdingen is niet alleen mogelijk bij het kopen van auto’s of huizen, maar ook bij een babywinkel kun je best proberen voordeliger uit te komen. We geven geen garantie dat het daadwerkelijk lukt, maar met wat tijd, geduld en doorzettingsvermogen kom je een heel eind. Minder geld betalen of bij je aankoop gratis accessoires krijgen is goed mogelijk en dus het proberen waard. Lees deze tips en trucs voor bij het afdingen.

 • Ga niet op het laatste moment aankopen doen en houd rekening met de levertijd. Als je genoeg tijd hebt, heb je ook de ruimte om eisen te stellen en verschillende winkels te bezoeken.
 • Ga bij voorkeur  aan het einde van de maand. Verkopers willen graag hun omzet halen en zijn dan makkelijker over te halen. Verder kun je beter gaan op een rustig moment, want in een winkel vol mensen zal je weinig voor elkaar krijgen. Op een doordeweekse dinsdag net voor sluitingstijd zal je meer voordeel kunnen behalen dan op een drukke zaterdagmiddag. De verkoper zal minder snel toegeven als er veel mensen bij zijn, want dan willen al die mensen dezelfde prijs.
 • Zorg dat je goed op de hoogte bent van actuele prijzen en bekijk vooraf wat je nodig hebt. Door te weten wat je nodig hebt, kun je ook andere mooie deals maken en bijvoorbeeld gratis, nodige accessoires erbij krijgen. Maar zeg nooit meteen ja, want de verkoper zal nooit gelijk het achterste van zijn tong laten zien.
 • Stel van tevoren vast hoeveel je maximaal wilt betalen en bedenk ook welke accessoires je echt nodig hebt. Het is leuk om gratis iets te krijgen bij je aankoop, maar heb je het ook daadwerkelijk nodig? Bedenk ook van te voren een mooi bod.
 • Kijk wie je aanspreekt: je krijgt meer gedaan bij een manager of een vaste verkoper.
 • Hoe meer je bij één winkel koopt, hoe groter de kans op voordeel. Koop bij voorkeur de babykamer, de kinderwagen, de maxi-cosi en andere benodigdheden bij dezelfde winkel en laat de verkoper met een mooie deal komen.
 • Begin een onderhandeling met een opmerking als ‘Kunt u geen mooie deal voor ons maken?’ of vraag recht op de persoon af of er iets van de prijs afgehaald kan worden. Als de verkoper niet reageert, voel je dan niet opgelaten en durf gewoon weg te lopen. Misschien lukt het bij een andere verkoper of winkel wel.
 • Of speel een toneelstukje met je partner. Willen jullie een bepaalde babykamer? Het kan helpen om samen tot een gespeeld meningsverschil te komen: de ene wil persé de babykamer, de ander ook maar vindt het te duur en wil verder kijken. De verkoper komt vast met een mooi bod om jullie meningsverschil op te lossen…
 • Soms zijn verkopers echt gebonden aan de prijzen en kunnen ze niet lager met de prijs, maar kunnen ze wel extra accessoires aanbieden. Een ledikantje met een gratis matras of een box met een gratis boxkleed is ook een mooie deal. Of regel dat de babykamer gratis bezorgd wordt en in elkaar gezet wordt!
 • Richt je vooral tot kleinere winkels of winkelketens. Zij kunnen makkelijker wat van de prijs afhalen dan de grote winkelketens.
 • Laat nooit merken dat je een product echt nodig hebt of dat je haast hebt. Wees rustig, relaxt en speel het spel hard. Schaam je niet om te zeggen dat je naar de concurrent gaat… Maar houd de sfeer wel goed en gezellig. De sfeer bepaalt deels de toegeeflijkheid.
 • Luister niet naar uitspraken als: “Deze aanbieding geldt alleen vandaag, het product is al bijna op” of “We draaien nu al bijna verlies op dit product”, want dat is echt niet zo.

Nog andere tips? Laat ze in de reacties achter.

Nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!